Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008

Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


- ΓΙΑΤΙ κανείς απο τους Πολιτικούς μας δεν έχει θέσει θέμα προκειμένου να αποκαλούμαστε σύμφωνα με το Συνταγματικό μας όνομα και να ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ σχετικά ολοι οι χάρτες ανα τον Κόσμο ώστε να πάψουν να ονομάζουν τη χώρα μας Greece και εμάς Greeks =Γραικούς ;

- ΓΙΑΤΙ όλη η υφήλιος δεν μας αναγνωρίζει με το συνταγματικό μας όνομα όπως «κόπτονται» να αναγνωρίσουν τα Σκόπια με (το κλεμμένο) "συνταγματικό" τους όνομα ?
- Γιατί δεν μας λένε Ελλάς και Έλληνες;

- Γιατί οι ανατολικοί λαοί όπως οι Τούρκοι αλλά & οι Ινδονήσιοι όπως διαπίστωσα προ 2 ετών που βρέθηκα εκεί, μας λένε Γιουνανιστάν και Γιουνάν και όχι με το συνταγματικό μας όνομα; Οταν μάλιστα τους διόρθωνα με το Hellas ή ακόμη και το Greece με κοίταζαν με απορία μη κατανοώντας για ποια χώρα τους μιλούσα ?

- Γιατί λοιπόν αποφεύγουν, ιδίως στην περίπτωση των Σκοπίων, να απαιτήσουν ονομασία διαφορετική πχ Βαρδαρία ή Δαρδανία, όπως λεγόταν η περιοχή σε άλλες εποχές, όταν γνωρίζουν μάλιστα ότι το «Μακεδονία» δεν τους αφορά ιστορικά μια και οι Σλάβοι κατέβηκαν στα μέρη μας τον 7ο αι μΧ ;

- Εως την έναρξη του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, η περιοχή τους ονομαζόταν ΒΑΡΔΑΣΚΑ !

- Το όρο "Μακεδονία" τον σφαιτερίστηκε ο αρχηγός τους Giosip Mproz γνωστός ως Τίτο (και όχι Josef Brostein όπως αναφέρεται λανθασμένα σε πολλά e-mails) το 1944. (διάβασε σχετικά εδώ)

- Ο Μέγας Αλέξανδρος είχε δάσκαλο του τον Αριστοτέλη & μιλούσε Ελληνικά, όχι σλαβική διάλεκτο।

- Η αδελφή του Μ।Αλεξάνδρου ονομαζόταν Θεσσαλονίκη & όχι Solun όπως λένε οι Σλάβοι।

- Πρωτεύουσα της Αρχαίας Μακεδονίας ήταν η Πέλλα & όχι τα Σκόπια।

- Ο Βουκεφάλας ήταν το άλογο του Μ।Αλεξάνδρου & όχι μοντέλο Zastava!.

- Τέλος, προσωπικά δεν θέλω να ακούω τον προσδιορισμό "Μακεδονία" ως προσθήκη ονόματος άλλου κράτους !

- ΟΥΤΕ συμφωνώ με τον γεωγραφικό προσδιορισμό (πχ Βόρεια, Άνω κλπ "Μακεδονία") Ή όπως στην σλάβικη "Νόβα Μακεδόνιγια", όπως η μεγαλύτερη εφημερίδα του κρατιδίου॥!

- Η πρόταση μου αγαπητοί φίλοι-ες είναι πως πρέπει να αδράξουμε αυτή την τελευταία ευκαιρία να αλλάξουμε τους χάρτες σε όσους οργανισμούς συμμετέχουμε ώστε να αναγραφόμαστε να προσφωνούμαστε ως Ελλάς (Hellas), να τελειώνουμε σύντομα πλέον με το όνομα των Σκοπίων οι οποίοι περιμένουν πως & πως να βάλουν φαρδιά πλατειά στην ονομασία τους ενα κομμάτι απο την ιστορία της Μακεδονίας (ήδη εκβιάζουν όλοι να γίνει με την αποδοχή της ελλάδας) και έτσι να αποφύγουμε μια ακόμη εθνική ταπείνωση।΄
- Δεν εννοώ να χρησιμοποιήσουμε στρατιωτική βία। Αυτήν θα έπρεπε να την είχαμε ασκήσει αιφνιδιαστικά μέσα σε ενα βράδυ - πριν 15-20 χρόνια & να καθαρίζαμε το ολο θέμα με συνοπτικές διαδικασίες απο τότε।
- Τι λιγότερο κάνει σήμερα η Τουρκία στο Β।Ιράκ?
- το Ισραήλ στην Δ।Οχθη ?
- οι ΗΠΑ στο Κόσσοβο ?
- Απλούστατα αυτό που μια Ελλάδα δεν κάνει τόσες δεκαετίες।
- Προστατεύουν τα στρατηγικής σημασίας συμφέροντά τους। -Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα- δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοσθεί στην δική μας περίπτωση διότι τέτοιες πολιτικές χρειάζονται και πολιτικούς με ανάστημα-διορατικότητα & πάνω απο όλα θάρρος που δεν διαθέτει κανείς απο τους ευρέως γνωστούς ως σήμερα πολιτικούς।
- Ο,τι μας έχει μείνει είναι οι επενδύσεις & η στρατηγική μας θέση στο Αιγαίο, ας τα διαφυλάξουμε μεν, ας τα εκμεταλευθούμε δε προς το συμφέρον μας και ας κάνουμε τους άλλους να τρέχουν να κάνουν την "βρώμικη δουλειά" για εμάς διευκολύνοντάς μας σε θέματα εθνικά & στρατηγικής σημασίας। - οψόμεθα...

FOR THOSE THAT ARE SEEKING A NAME FOR "MACEDONIA".> > THE NAME OF THAT AREA BEFORE WORLD WAR II WAS VARDARSKA.> > THE NAME MACEDONIA WAS GIVEN TO THEM BY THEIR THE YUGOSLAV LEADER --- Giosip Mproz --- KNOWN AS TITO .> >> > THE MAP ISBEFORE 1940.> >> > A FEW NOTES FOR THOSE WHO DO NOT KNOW:> > 1. ALEXANDER THE GREAT AND HIS TEACHER ARISTOTLE SPOKE HELLENIC. NOT ANY> > SLAVIC LANGUAGE.> > 2. THE CAPITAL OF ANCIENT MACEDONIA WAS PELLA. NOT SKOPJE.> > 3. ALEXANDER'S SISTER WAS CALLED THESSALONIKI. NOT SOLUN LIKE THESLAV(E)S> > CALL IT.> > 4. VOUKEFALAS WAS ALEXANDER'S HORSE. NOT A ZASTAVA.> >> > SO, VARDARSKA IT IS !> > WE'VE HAD ENOUGH WITH THIS JOKE.

4 σχόλια:

Αγγελος είπε...

- Γιατί [οι ξένοι] δεν μας λένε Ελλάς και Έλληνες; Γιατί οι ανατολικοί λαοί όπως οι Τούρκοι [και] οι Ινδονήσιοι[...] μας λένε Γιουνανιστάν και Γιουνάν;

- Για τον ίδιο λόγο που κι εμείς ονομάζουμε Γαλλία και Γάλλους τη France και τους Français, Γερμανία και Γερμανούς την Deutschland και τους Deutsche, Ουγγαρία και Ούγγρους τη Magyarország και τους Magyarok, κλπ.

Αγγελος είπε...

>> THE NAME OF THAT AREA BEFORE WORLD WAR II WAS VARDARSKA.

Αυτό είναι μεν τυπικά αλήθεια, αλλά παραπλανητική. Το "Βασίλειο των Σέρβων, Κροατών και Σλοβένων", όπως λεγόταν στην αρχή το κράτος που προέκυψε από την απότομη επέκταση της Σερβίας μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αποφάσισε το 1929 να μετονομαστεί σε "Νοτιοσλαβία" (σερβικά γιουγκ=νότος), για να καταπολεμήσει τις φυγόκεντρες τάσεις των εθνοτήτων του. Με τον ίδιο σκοπό, και κατά τα πρότυπα των Ιακωβίνων της Γαλλικής Επάνάστασης, κατάργησε τις παλιές διοικητικές διαιρέσεις και χώρισε τη χώρα σε εννέα "μπανοβίνες" με καθαρά γεωγραφικά ονοματα: Μπανοβίνα του Δράβα το βορειότερο μέρος της χώρας, Μπανοβίνα του Σάβα το αμέσως νοτιότερο, μέχρι τη Μπανοβίνα του Βαρδάρη για τς περιοχές που είχαν κατακτηθεί με τους Βαλκανικούς Πολέμους, από το Κουμάνοβο και την Πρισρένη ως τα ελληνικά σύνορα. Πρόκειται δηλαδή για ονόματα που επιβλήθηκαν από το Βελιγράδι ακριβώς για να εξαλειφθεί, ονοματολογικά τουλάχιστον, η εθνοτική συνείδηση των λαών του Βασιλείου, και θα ήταν τελείως παράλογο και αντιπαραγωγικό να ζητούσαμε από τα διάδοχα κράτη να τα υιοθετήσουν ξανά!

Αγγελος είπε...

>>...THEIR CRYPTO-JEWISH LEADER JOSEF BROSTEIN (THE YUGOSLAV LEADER KNOWN AS TITO)

Μάλλον τον μπερδεύεις με τον Τρότσκι (που όντως ήταν Εβραίος και λεγόταν Μπρόνστεϊν). Αλλά και αλήθεια να ήταν, τί σημασία θα είχε;

admin_Na Ekpompi Na Malama είπε...

Αγαπητέ φίλε Άγγελε. Σ'ευχαριστώ για τα σχόλιά & τις υποδείξεις σου.
(σχόλιο 3) Κατ'αρχήν θα κοιτάξω το ενδεχόμενο να εχω κάνει λάθος σχετικά με την εβραϊκή καταγωγή του Τίτο. Πέραν τούτου, η αναφορά μου έχει σαφή αναφορά στην έναρξη -υπο του Τίτο- χρησιμοποίησης απο πλευράς τους εθνολογικού χαρακτηρισμού προς ισχυροποίηση της ταυτότητάς τους, που δεν τους ανήκει.

(σχόλιο 1) Γιουνάν αποκαλούμαστε απο τους Τούρκους & κατ'επέκταση απο ολόκληρη την ανατολή. Αυτό δεν σημαίνει πως αφορά σε μια πρακτική που πρέπει να αφήσουμε να διάιωνίζεται. Θα είχες δίκιο αν έλεγες πως κακώς ακόμη και σήμερα το Ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού κάνει καμπάνιες προβολής της Ελλάδας χρησιμοποιώντας τον όρο Greece & όχι Hellas, που φαίνεται μόνο στις φανέλλες των εθνικών μας ομάδων. Σε τέτοια παρατήρηση θα προσυπέγραφα.

(σχόλιο 2) Αναφέρεσαι στην ονοματολογία τους σχετικά με τα τελευταία 79 χρόνια, προκειμένου να αντικρούσεις την ονομασία Vardarska που είπα και το οποίο εξάλλου κατείχαν για πολλά χρόνια. Στις μελέτες σου έχεις βρεί πουθενά, πως οι Σλάβοι των Σκοπίων έχουν οιαδήποτε σχέση με την Μακεδονία του Φιλίππου & του Αλέξανδρου απο την Πέλλα ? Η μήπως τα διάδοχα κράτη απλά στερούνται ερισμάτων προκειμένου να δώσουν ένα όραμα στους πολίτες τους ως προς την ταυτότητά τους ως έθνος και για αυτό βασίζονται μόνο πάνω στην σκοπιανή προπαγάνδα -με την οποία και οι σημερινοί πολιτικοί τους μεγάλωσαν, μην το ξεχνάμε- ?

Με δυο λόγια προκειμένου να ευημερήσουν ως έθνος και να πορευθούν ειρηνικά στα Βαλκάνια & την Ευρώπη, δεν έχουν παρά να υιοθετήσουν πρακτικές καλής γειτονίας με την Ελλάδα, να μην βεβηλώνουν την ιστορία μας & να αφουγκρασθούν την αγορά τους που φέρει τουλάχιστον 1 δις ευρώ ελληνίκών επενδύσεων και να αφήσουν κατά μέρος την ιστορία της Μακεδονίας. Τα έθνη δεν ξεπουλούν την ιστορική τους ταυτότητα και πολύ περισσότερο η Ελλάδα που έχει δώσει ανα τους αιώνες πολλαπλά δείγματα αυτοθυσίας για την ανεξαρτησία της.