Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2007

ESCAPE



ESCAPE - 3D THEATER.

Μια πρωτοτυπη μουσικοχορευτικη παρασταση στο Θεατρο ΒΡΕΤΑΝΙΑ, καθε Δευτερα & Τριτη στις 21:30.
Παραμονη Χριστουγεννων & Πρωτοχρονιας στις 19:30.

Η υποθεση του εργου εχει ως εξης:

«Θανατηφόρα αράχνη τεραστίων διαστάσεων τύπου Black Widow, εμφανίστηκε στη Πλατεία Συντάγματος προκαλώντας πανικό στους περαστικούς. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι την είδαν να περιφέρεται απειλητικά ανάμεσα στα κτήρια και στο τέλος να διεισδύει στο Θέατρο ΒΡΕΤΑΝΙΑ. Επιστήμονες που έσπευσαν να μελετήσουν το φαινόμενο, δήλωσαν ότι πρόκειται για μια αράχνη που «δραπέτευσε» από τη μουσική σκηνή «Ζυγός» προς αναζήτηση νέας στέγης και κάθε Δευτέρα και Τρίτη θα εξέρχεται από την νέα της κρυψώνα προκαλώντας έντονο πανικό στους κατοίκους!»
Αυτή θα είναι… μια πραγματική είδηση, μόνο για όποιον επισκεφτεί φέτος το χειμώνα το θέατρο ΒΡΕΤΑΝΙΑ και δει τo πρώτο «Τρισδιάστατo» Θεατρικό-μουσικό υπερθέαμα που έγινε ποτέ! Πρόκειται για την πιο πρωτότυπη, φιλόδοξη και πολυδάπανη πρόταση του φετινού Δευτερότριτου, που χρησιμοποιεί για πρώτη φορά την τεχνολογία «3-D Theatre»। Φορέστε τα ειδικά γυαλιά και δείτε ξαφνικά μπροστά σας 20 συντελεστές, ηθοποιούς, τραγουδιστές και χορευτές, μέσα σε ένα Virtual σκηνικό που σας περιβάλει και με μοναδικά special effects παρασυρθείτε στο κόσμο της εικονικής πραγματικότητας... Το «ESCAPE» είναι μια παραγωγή που είχε ανακοινωθεί ότι θα ανέβαινε στις 17 Οκτωβρίου 2007, στη μουσική σκηνή «Ζυγός». Όμως οι μεγάλες τεχνικές δυσκολίες της πρωτότυπης αυτής παράστασης, έκαναν αναγκαία την αναζήτηση ενός νέου μεγαλύτερου χώρου. Έτσι σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε:Η μουσική «κυβερνοπαράσταση» «ESCAPE» του Νίκου Βεντουράτου, με αναβαθμισμένο software και πρωτότυπο σενάριο επιστρέφει! Αποκλειστικά δημιουργημένο για γρήγορους επεξεργαστές και απαιτητικούς χρήστες, σας προσκαλεί στη πιο «διαδικτυακή μουσική συνομωσία» της χρονιάς! H γνωστή musical performer «Sia» στον πιο απρόβλεπτο ρόλο της καριέρας της, μεταμορφώνεται σε «Black widow», τραγουδά, χορεύει, σαγηνεύει και απλώνει τον δικτυακό ιστό της, παγιδεύοντας 20 συντελεστές, ηθοποιούς, τραγουδιστές και χορευτές (Musical Reactor Dreams), μέσα στην εικονική της πραγματικότητα.Εφτά διάσημα μουσικά έργα, ενωμένα στη πιο ανατρεπτική σύγχρονη εκδοχή τους. Εφτά διάσημοι ήρωες του musical διαχρονικοί και επίκαιροι όσο ποτέ, σαρκάζουν την εποχή μας και γίνονται μέρος του λογισμικού, του πλέον θανάσιμου video game, φέρνοντάς τους αντιμέτωπους με τη σύγχρονη σκληρή πραγματικότητα. Αλήθεια, φανταστήκατε ποιοι θα ήταν, αν ζούσαν σήμερα, οι «Blood Brothers», ο «Ρωμαίος και η Ιουλιέτα», ο «Jekyll & Hyde», το «Φάντασμα της όπερας», ο Κουασιμόδος της «Notre Dame de Paris» (Παναγία των Παρισίων), ο Rocky του Rocky Horror Show και ο Christian του «Moulin Rouge»;Την απάντηση θα τη πάρετε αν έρθετε φέτος στο ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΕΤΑΝΙΑ και μπείτε στο δίκτυο της απόλυτης εικονικής πραγματικότητας… Το σενάριο, οι πρωτότυπες μουσικές και τα τραγούδια είναι του Νίκου Βεντουράτου. Η σκηνογραφία και οι σκηνοθετικές παρεμβάσεις του Βασίλη Λαζαρίδη. Τα κοστούμια της Δέσποινας Χειμώνα. Οι χορογραφίες του Αντώνη Λιβερόπουλου. Οι ενορχηστρώσεις και η διεύθυνση ορχήστρας είναι του Αντώνη Καρατζίκη. Η διεύθυνση φωτογραφίας και οι φωτισμοί του Nady Francis. Στη παράσταση συμμετέχει και ο τραγουδιστής Βασίλης Αξιώτης.

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Νίκος ΒεντουράτοςΔιεύθυνση παραγωγής: Στέφανος Κοτατής
Η παράσταση “ESCAPE” είναι μια πολύγλωσση μουσική παραγωγή, όπου όλα τα αποσπάσματα των έργων ακούγονται στις αυθεντικές γλώσσες (με υπέρτιτλους στα Ελληνικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια: